01-07-2021

Mermerciler ile İçmimarlar Mermer Akademisinde Buluştu

TMMOB İçmimarlar Odası Afyonkarahisar İl Temsilciliği ve İscehisar Mermer İhtisas OSB’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği organizasyon ile Türkiye’nin önemli İçmimarları ve Mermer Sektörü temsilcileri İscehisar Mermer Akademisinde buluştu.
Programın ilk oturumunda projenin amaçlarından biri olan Mermer Sektöründe Katma Değerin Artırılması hedefine ulaşmada önemli bir ayağı oluşturan içmimarlarla yapılan toplantı da açılış konuşmaları yapıldı.
İkinci oturumunda gerçekleştirilen workshopta katılımcılara sunum yapılırken, program karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti.
Programın ilk günü ilçemizdeki mermer fabrikaları ile mermer ocaklarını ziyareti ve mermerden üretilen hediyelerin takdimi sona erdi.
Mermer Akademisinde gerçekleştirilen toplantıya İlçe Kaymakamı Uğur KAPAR, Belediye Başkan V. Osman ÇELEBİ, TÜMMER Başkanı İbrahim ALİMOĞLU İscehisar Mermer İhtisas OSB Müdürü ve Proje Koordinatörü Muhammed BACAKSIZ, Mermer Akademisi Akademik Danışmanı Prof. Dr. Belkıs ÖZKARA, ABİGEM Direktörü Özgür DEMİR, İscehisar Mermerciler Derneği Başkanı Muharrem ÇAKMAK, İçmimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Kasım SONER ve Yönetim Kurulu Üyeleri, iş adamları ve içmimarlar katıldı.
Afyonkarahisar’a ve ilçemize 3 günlük bir program için gelen içmimarlar programlarının 2. gününde protokol ziyaretleri ve şehir turu yapacak, 3. gün ise Frigya’yı gezerek programlarını tamamlayacaklar.