30-08-2020

Giresunlular Şehitliği Anma Programı Düzenlendi

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında, 29 Ağustos Cumartesi günü İlçemiz Doğanlar köyünde bulunan Giresunlular Şehitliğinde anma programı düzenlendi. Anma programı pandemi nedeniyle sınırlı sayıda katılımla gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

Giresun Federasyonu Genel Başkanı Muhterem Memiş açılış konuşmasını yaparak duygularını ifade etti.

Belediye Başkanımız Ahmet ŞAHİN konuşmasında, Bayrakları Bayrak Yapan Üstündeki Kandır. Toprak Eğer Uğrunda Ölen Varsa Vatandır. Tarihi şanlı zaferlerle dolu yüce milletimiz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasında gösterdiği eşsiz kahramanlıklarla, vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışanlara karşı birlik ve beraberlik ruhuyla, verdiği mücadeleyle büyük zaferi kazanmış ve bize bu güzel vatanı emanet etmiştir. Bizlerde şehitlerimize olan minnet borcumuzu onları her daim yaşatarak ödemeye çalışıyoruz.

Duyuldu mu bir kere "-Haydin silâh başına!" Yeniden girişiriz istiklâl savaşına...
Ödü varsa düşmanın, meydan açık, hazırız: Bu toprakta biz doğduk, biz yaşadık, biz varız!

Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyor; ulusumuza eşsiz zaferler kazandıran, başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Giresun’da yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Dün Giresun’lu kardeşlerimiz gelmişti, bugün bizde onların yaralarını sarmak için hazırız. Rabbim milletimize bir daha böyle afetler yaşatmasın inşallah.” dedi.

İlçe Kaymakamı Uğur Kapar’ın konuşmasının ardından, telekonferansla canlı bağlantılar gerçekleştirilerek günün önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Program Mavi Karadeniz kanalından canlı yayınlandı.