14-02-2020

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın Katılımıyla Sertifika Töreni Düzenlendi

İscehisar Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından Zafer Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı desteği ile düzenlenen Dış Ticaret, Teorik ve Pratik CNC eğitimlerine katılarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi.

Sertifika törenine Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, İlçe Kaymakamımız Uğur Kapar, Belediye Başkanımız Ahmet Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Emre Türkoğlu, İlçe Emniyet Müdür V. Mehmet Ali Dalfidan, Afyon Esnaf Odası Birlik Başkanı Abdülkadir Konak, Afyon KOSGEB Müdürü Şakir Özen, İscehisar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Sav, Esnaf Odası Başkanları, Daire Amirleri ve kursiyerler katıldı.

Vali Tutulmaz konuşmasında, “Kalkınmak için üretmek gerek, üretim konusunda İscehisar ilçemizle gurur duyuyoruz. Ülkemizde alanında uzmanlaşmış iş gücüne ihtiyaç var. Aldığınız eğitimler neticesinde kendinizi en iyi şekilde değerlendirin.” dedi.

Program kursiyerlerin sertifikalarını alması ile sona erdi.

Bir ay süre ile hafta sonları düzenlenen Uygulamalı Dış Ticaret Eğitimine 27 kişi katıldı ve sertifika almaya hak kazandılar. İki ayrı dönemde düzenlenen Teorik ve Pratik CNC Eğitimlerine ise 57 kursiyer katılarak eğitimlerini tamamladı ve sertifika almaya hak kazandı. Kursiyerler ilk eğitimlerde haftada 4 gün olacak şekilde 10 hafta ve 160 saat olarak teorik ve pratik CNC uygulama eğitimleri verildi. İkinci eğitim programında ise haftada 5 gün olacak şekilde 8 hafta ve 160 saat olarak teorik ve pratik CNC uygulaması eğitimi aldı.