07-01-2020

“Dağlara Buğdaylar Serpin. ‘Müslüman Ülkede Kuşlar Aç’ Demesinler.”

Belediyemizce Zabıta Amirliği Ekiplerince, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorluk çeken kuşlar, yabani hayvanlar ve sokak hayvanları için doğaya yiyecek bırakıldı.

Belediye Başkanımız Ahmet Şahin, “Dağlara buğdaylar serpin. ‘Müslüman ülkede kuşlar aç’ demesinler.” Hz Ömer (r.a.) Bu emri vazife edinerek yaban hayvanlarının ve kuşların beslenmesi için doğaya yem bıraktık. Kış koşulları dolayısıyla bu günlerde böyle bir anlayışı kurum olarak kendimize düstur edinerek Allah rızası için bu uygulamayı gerçekleştirdik. Hayvanların yiyeceğe erişiminin kısıtlandığı bu hava koşullarında hayvanlar için ilçemizin farklı noktalarına yiyecek bıraktık. İscehisar Belediyesi olarak uygulamamız kış ayı boyunca devam edecek.” diye konuştu.