28-12-2019

Demir İpek Yolu Üzerinden İscehisar’dan Çin’e Tren Yoluyla İhracat Gerçekleşecek

TCDD tarafından Tarihi İpek Yolu'nun yeniden canlandırılarak Demir İpek Yolu olarak faaliyete geçirilmesi projesi kapsamında ilçemizde istişare toplantısı yapıldı.

Toplantıya İlçe Kaymakamımız Uğur Kapar, Belediye Başkanımız ve OSB Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Şahin, İscehisar Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili İşadamı Adnan Demirel, OSB Yönetim Kurulu üyeleri İşadamı Necmettin Ayyıldız, İşadamı Cihat Özcan, İscehisar Mermerciler Derneği Başkanı İşadamı Muharrem Çakmak, TCDD Trafik ve İstasyonları Daire Başkanı Abdullah Özcanlı, TCDD 7.Bölge Müdürü Adem Sivri,  TCDD Genel Müdür Danışmanı Çağatay Fırat, Trafik ve İstasyon Yönetimi Servis Müdürü Hulusi Kaçar  ve OSB müdürü Muhammed Bacaksız katıldı.

Belediye Başkanımız Ahmet Şahin, Proje kapsamında Orta Koridor İpek Yolu üzerinden ülkemizden farklı sektörlere ait ürünler tren ile ihraç edilecek. Mermerin başkenti İscehisar’ımızda üretilerek işlenen mermerlerin Afyonkarahisar’daki lojistik alanlardan tren yoluyla Çin’e direk ihracat yapılması konusunda istişarelerde bulunduk. Proje ile üretilen malların demiryolu ihracatı ile daha hızlı ve ucuz maliyetlerle gerçekleştirilmesi planlanmakta.” dedi.