15-11-2019

Selçuklu 4 – 6 Yaş Kur’an Kursu Dualarla Hizmete Açıldı

Kur'an kurslarında yaş sınırlamasının kaldırılması üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan "Okul Öncesi Din Öğretimi Projesi" çerçevesinde, İlçemiz Selçuklu Mahallesinde Selçuklu Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneğine bağışlanan arsa üzerine yapılan 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik  Kur'an Kursu hizmete açıldı.

İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

İlçe Müftüsü Talha Demirkaya açılış konuşmasını yaparken Kur’an Kursunun yapılmasında emeği geçen herkese  teşekkür ediyorum, Allah razı olsun dedi.

Belediye Başkanımız Ahmet Şahin, ''Peygamber Efendimiz buyuruyor ki 'Benden sonra size iki şey bırakıyorum. Birisi hazreti Kur’an, diğeri benim sünnetim. Bunlara sarılarak yolunuza devam edin' diyor. Burada çocuklarımız hazreti Kuran-ı öğrenecek ve okuyacaklar. Kuran kursumuzda verilen eğitim ile  milli ve manevi değerlerine sahip örnek bir neslin yetişmesine olanak sağlanacaktır. Bu güzel hizmete katkı sağlayan, emeğiyle, parasıyla destek olan bütün hayırseverler ve dernek üyelerine teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.'' dedi.

Minik öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilerek Kur’an Kursu gezildi.

4-6 yaş grubu çocuklara yönelik Kur'an Kursunda 2 sınıfta, 20 minik öğrenci eğitim görecek.

Kur’an Kursu açılışı dolayısıyla Cuma namazı sonrası Selçuklu Cami avlusunda yemek daveti verildi.

Açılış programına İlçe Kaymakamımız Uğur Kapar, Belediye Başkanımız Ahmet Şahin, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, İlçe Jandarma Komutanı Emre Türkoğlu, İlçe Emniyet Müdür V. Mehmet Ali Dalfidan, İlçe Müftüsü Talha Demirkaya, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.