İSCEHİSAR DEMİRYOLU HATTI - LOJİSTİK YAPIMI YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

İscehisar İlçesi ve İscehisar Mermer İhtisas OSB sınırları içersisinde faaliyet gösteren fabrikaların yurt içi ve yurt dışı yüklerinin demiryolu ile taşınabilmesi amacıyla İscehisar İlçesi sınırları içerisinde yapılması planlanan lojistik alan çalışmaları kapsamında;

İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile TCDD 7. Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan OSB, Fabrika, Liman ve Maden İşletmelerine iltisak hattı bağlantısı proje ve yapım işi mutabakatı  kapsamında İscehisar İltisak Hattı yapımı 2017 yılı Ulaştırma Bakanlığı Devlet Demir Yolları Genel müdürlüğünün yatırım programına alınmıştır.

Afyonkarahisar İscehisar İltisak Hattının bağlanması projesi kapsamında uygulama projelerinin hazırlanması mühendislik ve danışmanlık hizmetleri işi için 590.000,00 TL, projenin yapım işi içinde 142.000.000,00 TL ödenek ayrılmıştır.
Uygulama projelerinin hazırlanması için ihale süreci devam etmektedir.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanımız Mustafa ÇİBİK; TCDD tarafından yapılacak olan iltisak hattı ve lojistik alan çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte ilçemizin ihracatı da büyük ölçüde etkilenecek ve İlimizin mevcut ihracat potansiyelini daha üs seviyelere taşınacaktır. Bu önemli proje, gerek ulusal gerekse uluslararası pazarda da İlimizin rekabet gücünü arttıracaktır. Dedi.