DÖRTYOL KÖPRÜLÜ KAVŞAK RESMİ TÖRENLE AÇILDI

Toplu açılış programı dahilinde ilimize gelen Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ilimizde yapımı tamamlanan kavşak, köprü ve tünellerin açılışını yaptı.

Gerçekleştirilen törene Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile protokol üyeleri katıldı.

Toplu açılış programı dahilinde ilçemiz Dörtyol Mevkiinde 2016 Yılı Aralık ayında temeli atılan ve 2017 yılı Eylül ayında tamamlanan İscehisar Köprülü Kavşağın açılışı törenle yapıldı.

İlçemizin ve Afyon-Ankara Karayolu trafiğini rahatlatmak için Karayolları  Genel Müdürlüğü tarafından yapılan İscehisar Köprülü Kavşak resmi törenle açılarak hizmete girdi.

İscehisar Köprülü Kavşağı'nın açılış törenine Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal,  İlçe Kaymakamı Muhammet Öztabak, Belediye Başkanımız Mustafa Çibik,  Karayolları 3. Bölge Müdürü Turgut Aydın, Ak Parti İlçe Başkanı Murat Dikmen,  belde belediye başkanları, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Afyonkarahisar ilimizde toplu açılış töreninde konuşan Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın konuşması canlı olarak sinevizyondan izlendi.

Açılış töreninde konuşan Başbakanımız Binali Yıldırım; “ Görevde olduğumuz süre içinde birçok eseri ülkemize ve milletimize kazandırdık. Dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere döndürdük. Sorunları torunlara bırakmadık. 2003'te Afyonkarahisar’da 54 kilometre olan bölünmüş yolu 507 kilometreye çıkardık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz, bunu herkes bilsin.” dedi.

İscehisar ilçemizin Ankara yolunda mermercilerin sağlı sollu olduğu tarihi bir ilçemiz ve mermerin başkenti olduğunu aktaran Başbakan Binali Yıldırım; “O ilçemizde kamyonlar, ağır tonajlı araçlar maalesef yolu işgal ediyor, sık sık kazalar oluyordu. Onun için bir köprülü kavşak yapalım, insanlarımız orada kazadan zarar görmesin dedik ve bir sene içinde onu yaptık, bitirdik. İşte karşıda gördüğünüz Özdilek Kavşağı, kısa sürede yapılarak çok güzel oldu. Hatırlayın, bayramda, seyranda trafik kilitlenir, 2 saat karşıdan karşıya geçemezdiniz. Şimdi artık transit trafik, burada şehir içi trafiğini etkilemeden üstten gidiyor ve böylece trafik sıkışıklığı, ışıklarda bekleme derdi ortadan kalkıyor. Güzel olmuş, yapanların eline sağlık. Allah razı olsun” dedi.

Toplu açılışı yapılan eserlerin toplam değeri 212 milyon liradır. Afyonkarahisar'da süren diğer projeleri de kısa zamanda bitirileceğiz. Yeter ki sizin yüzünüz hep böyle gülmeye devam etsin. Yeter ki sizin bu heyecanınız hiç eksilmesin, devam etsin. Bu eserler bir şeyi gösteriyor. Kalkınan, büyüyen Türkiye'nin 2023 hedeflerine nasıl kararlı bir şekilde gittiğini gösteriyor” dedi.

Canlı bağlantı esnasında ardından Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, İlçe Kaymakamı Muhammet Öztabak, Belediye Başkanımız Mustafa Çibik,  Karayolları 3. Bölge Müdürü Turgut Aydın ve protokol üyelerince açılış kurdelesi kesilerek İscehisar Köprülü Kavşağın resmi açılışı gerçekleştirildi.

343 metre uzunluğundaki köprü inşaatının 25 milyon liraya mal olduğunu kaydeden Başkan Çibik ilçemize ve vatandaşlarımıza İscehisar Köprülü Kavşağının hayırlı olması temennisinde bulunurken, Başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN, Başbakanımız Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet ARSLAN, Orman ve Su işleri Bakanımız Prof. Dr.  Veysel EROĞLU, Afyonkarahisar Milletvekillerimiz Ali ÖZKAYA, Hatice Dudu ÖZKAL olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” dedi.