“Çevreye Atılan Mermer Atıklarını Yola Getiriyoruz”

2016 Yılı Proje Teklif Çağrıları kapsamında 30 Mart 2016 tarihinde ilan edilen Sürdürülebilir Çevre Altyapı Mali Destek Programı (SÜÇEP) çerçevesinde Belediyemiz proje ekibi Atık Yönetiminde Etkinliğin ve Verimliliğin sağlanması kapsamında atık geri kazanımına ve geri dönüşümüne yönelik alt yapı tesis edilmesi çerçevesinde proje hazırlamıştı.

Proje ekibi tarafından “Çevreye Atılan Mermer Atıklarını Yola Getiriyoruz” isminin verildiği proje 31.08.2016 tarih ve 2016/10 sayılı karar ile Zafer Kalkınma Ajansının değerlendirmesi sonucu başarılı kabul edilmişti.

Projenin amacı İSCEHİSAR ilçesinde faaliyet gösteren mermer ocakları, mermer fabrikaları ve mermer atölyelerinde oluşan katı mermer atıklarının geri dönüştürülmesi ile ortaya çıkan malzemenin, ilçedeki yolların yapımında ve alt yapı çalışmalarında kullanılarak çevreye verilen zararın azaltılmasıdır.

Proje kapsamında Mobil Konkasör Tesisi oluşturulacak ve çevreye atılan katı mermer atıklarının azaltılması sağlanacaktır.

Proje toplam maliyeti 804.830,00 TL olup, 537.449,08 TL’si Zafer Kalkınma Ajansı desteği, 267.380,92 TL’si ise eş finansman olarak Belediyemiz bütçesinden karşılandı.

Proje sözleşme süresinde tamamlanmış olup , gerekli çalışmaların tamamlanması ile birlikte mobil konkasörün kurulumu tamamlanarak faaliyete başladı. 130’luk çeneli mobil konkasörün üretim kapasitesi saatte 200 tondur.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanımız Mustafa ÇİBİK; “Projemizin başarıya ulaşmasında emeği geçen proje Koordinatörü Yazı İşleri Müdürümüz  Ahmet ULU, Mali Hizmetler Müdürümüz Orhan ÇELEBİ ve Çevre Mühendisimiz Candemir ARISOY'a teşekkür ediyorum. Projemizin başarıyla uygulanması ve gelecekteki projeler içinde çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.” dedi.