“Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" Uygulaması Yapıldı

İlçemizde İçişleri Bakanlığınca trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” uygulaması yapıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılı “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla “Yaya Öncelikli Trafik” yılı ilan edilmişti. Bu kapsamda Mehmet Çakmak Anadolu Lisesi yaya geçidinde sürücüler ve yayalara yönelik eylem yapıldı. Polisler, bilgilendirdikleri sürücü ve yayalara broşür dağıttı. Ardından İlçe  Kaymakamımız Mehmet Miraç Topaloğlu, Belediye Başkanımız Ahmet Şahin, özel eğitim gören öğrenciler, öğrenciler ve vatandaşlar yaya yolundan geçerek farkındalık oluşturdu.

Belediye Başkanımız Ahmet Şahin, projenin amacının trafikte yayayı önceleyerek güvenliğini sağlamaya yönelik olduğunu belirterek, Yakın zamanda trafik kanununda çok önemli bir değişiklik yapıldı. Bu yasal değişikliğe göre polis memurunun olmadığı, trafik ışığının olmadığı ama trafik işaretlerinin veya trafik levhalarının olduğu kavşaklar, yaya geçişleri, okul önlerinde arabasıyla seyir eden bütün vatandaşlarımız her şeyden önce yavaşlamak mecburiyetindeler. O yaya geçişinde veya kavşakta bir yayanın geçtiğini görmeleri halinde her halükârda durmak zorundalar. Buradaki amaç yaya olarak seyreden vatandaşlarımızın can güvenliğini korumaktır. Maalesef bu sebeple çok insanımızı kaybediyoruz. Ülkemizde ve İlçemizde de kötü örnekleri var. İnşallah bu proje ile yaya önceliği bilincinin tüm insanlarımız tarafından benimsenmesi sağlanacak. İscehisar Belediyesi olarak yaya geçitlerine ve ihtiyaç duyulan caddelere kasisler yaparak önlemleri arttıracağız .” dedi.