Başkan Şahin’den, “ İzmir Fuarı Müjdesi ”

Ege Maden İhracatçıları Birliği, doğal taşın başkenti olan Afyonkarahisar'da ekmeğini taştan çıkaran doğal taş ihracatçılarını ödüllendirmek için "İhracatın Yıldızları Ödül Töreni" düzenledi.

Afyonkarahisar Akrones Otelde düzenlenen ödül töreninde  2018 yılında 500 bin dolar ve üzeri ihracat yapma başarısı göstererek Türkiye'ye 150 milyon dolar döviz kazandıran 66 firmaya plaket takdim edildi. Afyonkarahisar 2018 yılında 342 milyon dolarlık ihracat yaparken, madencilik sektörünün ise 185 milyon dolarlık ihracatla Afyon'un toplam ihracatının yüzde 54'lük dilimini gerçekleştirdi.

Ödül törenine katılan Belediye Başkanımız Ahmet Şahin, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya ve Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri (TÜMMER)  Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu’na mermerden yapılmış mozaik tablo hediye etti.

İscehisar Belediyesinin 2020 yılında  İzmir Fuarında yeniden stand açacağınının müjdesini veren Başkan Şahin, Bilindiği üzere ilçemizde faaliyet gösteren küçük esnaflarımız Belediyemiz öncülüğünde İzmir Fuarına katılıp el emeği göz nuru ile işlediği ürünlerini sergiliyordu. Son yıllarda İscehisar Belediyesinin İzmir fuarına katılmaması dolayısıyla esnaflarımız mağdur durumdaydı. Küçük esnaflarımızı düşünerek yaptığımız çalışma ve girişimler sonucu İscehisar Belediyesi adına ücretsiz standımızı ayarladık. Standımızın tarafımıza tahsis edilmesinde emekleri geçen Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Ege İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya ve yönetim kurulu üyelerine, Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bir şey Değişti Herşey Değişiyor. İscehisar Herşeyin En İyisine Layık. dedi

Ödül törenine Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanımız Ahmet Şahin, Ege İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu ve işadamları katıldı.