Başkan Şahin, Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) Tanıtım Toplantısına Katıldı

Belediye Başkanımız Ahmet Şahin, İzmir’de düzenlenen Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) proje tanıtım toplantısına katıldı.

Proje tanıtım toplantısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün  Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) projesiyle ilgili bilgiler verdi.

Belediye Başkanımız Ahmet Şahin, ilçemizi en iyi şekilde temsil ederek ileriye taşımak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda düzenlenen MAKS proje tanıtım toplantısına katıldık. İscehisar Belediyesi olarak her alanda kendimizi geliştirerek vatandaşlarımıza daha modern şekilde hizmet vermek için çalışıyoruz.” dedi.

Mekansal Adres Kayıt Sistemi Projesi (MAKS), Adres Kayıt Sisteminde sözel olarak tutulan adres bilgilerinin mekânla ilişkilendirilmesi ve oluşturulan altyapının diğer sistemlere entegre edilebilmesi amacıyla Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce başlatılan bir projedir.

Projenin hayata geçirilmesi ile beraber;

Kurumlar arası iletişim ve etkileşimin sağlandığı,
Mükerrer işlerin son bulduğu,
Kaynakların etkin kullanılması ile beraber zaman ve maliyet kaybının en aza indirildiği,
Yapı belgelerine erişimin sağlandığı ve doğru veri üzerinden planlamanın yapıldığı,
Güncel, standart, doğru, kaliteli ve tek elden yönetilen adres verisine ulaşmak projenin temel kazanımları olacaktır.