Giresunlular Şehitliği Anma Programı

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında, 31 Ağustos Cumartesi günü İlçemiz Doğanlar köyünde bulunan Giresunlular Şehitliğinde anma programı düzenlendi. Anma programına ülkemizin her yerinden Giresunlular başta olmak üzere binlerce kişi katıldı.

Giresunlular Şehitliği Belgesel gösterimi ile başlayan program, Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra, Giresun Federasyonu Genel Başkanı  Muhterem Memiş açılış konuşmasını yaparak duygularını ifade etti.

Belediye Başkanımız Ahmet Şahin konuşmasında, Bayrakları Bayrak Yapan Üstündeki Kandır. Toprak Eğer Uğrunda Ölen Varsa Vatandır. Tarihi şanlı zaferlerle dolu yüce milletimiz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasında gösterdiği eşsiz kahramanlıklarla, vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışanlara karşı birlik ve beraberlik ruhuyla, verdiği mücadeleyle büyük zaferi kazanmış ve bize bu güzel vatanı emanet etmiştir. Bizlerde şehitlerimize olan minnet borcumuzu onları her daim yaşatarak ödemeye çalışıyoruz.

Duyuldu mu bir kere "-Haydin silâh başına!" Yeniden girişiriz istiklâl savaşına...
Ödü varsa düşmanın, meydan açık, hazırız: Bu toprakta biz doğduk, biz yaşadık, biz varız!

Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyor; ulusumuza eşsiz zaferler kazandıran, başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve  silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum.

“Tarihi Zaferlerle Dolu Halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun”

Sırasıyla sahneye çıkan protokol üyeleri konuşmalarında  günün önemine değinirken birlik beraberlik mesajı verdiler.

Konuşmaların ardından Giresun Federasyonu tarafından protokol üyelerine teşekkür plaketi verildi.

Giresun’dan bisikletle getirilen toprak protokol üyeleri tarafından şehit mezarlarına döküldü.

Katılımcılara asker menüsü (Arpa Çorbası, somun ekmek ve üzüm hoşafı) ikram edildi.

Anme programı Dedesivri Tepesine meşaleli yürüyüşle son buldu.

Programa Orman ve Su İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları,  Meclis İdare Amiri İstanbul Milletvekili ve Giresunlular Federasyonu Onursal Başkanı Hasan Turan. TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi  Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal,  Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven , ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu,  İlçe Kaymakamımız Mehmet Miraç Topaloğlu, Belediye Başkanımız Ahmet Şahin, Giresun Federasyonu Genel Başkanı Muhterem Memiş, siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları ile çok sayıda misafir katıldı.

Program  Mavi Karadeniz kanalından canlı yayınlandı.