Zafer Haftası Etkinlikleri Coşkuyla Kutlandı

Büyük Taarruz’un 97. yıl dönümü kutlamaları Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesindeki Atatürk Evi’nin önündeki törenle başladı. Törene Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Afyonkarahisar Milletvekilleri Burcu Köksal, İbrahim Yurdunuseven, Garnizon ve İkmal Komutanı Özdemir Şan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Belediye Başkanımız Ahmet Şahin, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt,,Şuhut Kaymakamı Nurullah Kaya, ilçe ve belde belediye başkanları, askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Evinden Başlayan Kutlamalar Şuhut İlçe Stadyumuna Kadar Mehteran Eşliğinde Kortej Yürüyüşü İle Devam Etti.Stadyumda devam eden etkinlikte askeri bando konser verdi. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Törende sanatçı Uğur Işılak konser verdi.

Saat 01.30’da başlayan yürüyüşte, Atatürk ve silah arkadaşlarının 94 yıl önce kullandığı aynı güzergah kullanıldı. Katılımcılar 14 kilometrelik yolu tamamlayarak Kocatepe’ye ulaştı. Kocatepe’ye yaklaşık 3 saatte ulaşan yürüyüşçülere, Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü zirve yakınlarında vatandaşlar tekbirlerle zirveye tırmandılar. Vatandaşlar Atatürk’ün ünlü Kocatepe heykeli önünde fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı.

Başkan Şahin, ” Büyük Zaferin temellerinin atıldığı topraklarda yaşamaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Alp Arslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, canları ve kanlarıyla vatan topraklarını bizlere emanet bırakan aziz şehitlerimizi, bu uğurda her türlü maddî ve manevî fedakârlığı göstermiş olan gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğilerek kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarının ve yüce Türk milletinin Zafer Haftası’nı tebrik ediyorum.”dedi.

Program Kocatepede Son Buldu.