Güneş Enerji Santrali (GES) Yer Seçimi Yapıldı

Belediyemizin vizyon projelerinden olan ve aylık elektrik ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayacak olan Güneş Enerji Santrali için yer seçimi Belediye Meclisimizin onayıyla tamamlandı.

İlçemiz Cibreil mevkiinde bulunan 36.000 metrekarelik alan 1. Etap Güneş Enerji Santrali alanı olarak belirlendi. GES kurulumu için TEDAŞ yetki belgesi alınmasında sona gelinirken, maliyetinin karşılanması amacı ile İller Bankası A.Ş. ile de görüşmeler yapılarak başvuru süreci başlatıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanımız Ahmet ŞAHİN; “İlçemiz adına geç kalınmış bir projeye daha adım atmanın mutluluğunu ve gururunu yaşamaktayız. Belediyemizin elektrik ihtiyacının büyük bölümünü karşılayacak olan bu tesis ile kendimize yetebilir bir kurum olma yolunda önemli mesafe katetmiş olacağız.  İller Bankası Desteği kapsamında olan bu yatırımın gerçekleşmesi amacıyla başvurularımızı yaptık. Sürecin en kısa sürede tamamlanarak yapımına başlanması için Belediye meclisimiz ve personelimizle birlikte elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Değişim bizimle başladı, bizimle devam edecek. Herşey Çok Güzel Olacak. dedi.”