AFESPİM İÇİN SON SÖZ ANKARA’DA

Basın Bayramı dolayısıyla, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Belediye Başkanımız Ahmet ŞAHİN, yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi.

AFESPİM

Önemli projelerimizden bir tanesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde olan sonra ifraz edilmek suretiyle ayrılmış olan 24 bin m2 lik AFESPİM alanı. Bu alan Afyonkarahisar Valiliği, Özel İdare tarafından showrom yapılmıştı. Bu arazi üzerinde özel sektörden bir firmanın da talebi varmış. Göreve gelir gelmez 13 mayısta resmi girişimlerimize başlattık. 13.284.000,00 TL’lik projemizi hazırlayarak AFESPİM alanını Milli Emlaktan talep ettik. AFESPİM’in belediye olarak bize tahsis edilmesi durumunda projemizi uygulayacağız. Tahsisi Maliye Bakanlığı ve Milli Emlak değerlendirecek, Kamulaştırma kanununa göre İscehisar Belediyesi olarak tarafımıza tahsis edilmesini temenni ediyoruz.

AİLE YAŞAM MERKEZİ

Hayırsever bir İşadamımızla görüştük, sadece ismini vermek suretiyle yaklaşık 6,5 milyon maliyetli içerisinde her türlü  sosyal etkinlik alanının bulunduğu merkezi yapma sözü aldık.

MİLLET PARKI

Millet Parkı için bizden önce müracaat yapılmış. Yukarı öz parkı olarak bilinen yerde mülkiyet sorunu vardı. Göreve başlayınca gerekli çalışmaları yaptık mera vasfını kaldırttık. Ot parasını yatırdıktan sonra mülkiyetini Belediyemize alıp yaşam merkezi, parkı, düğün salonu diğer etkinlik alanları ile güzel bir eseri ilçemize kazandıracağız.

SİT ALANLARI

Sit alanı ilçemizin en büyük sorunlarından birisi idi. Sit alanlarından dolayı inşaat ve yatırım yapmakta büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Meclisimizin aldığı kararla çalışmalara başladık. Koruma amaçlı imar planıyla Eskişehir Anıtlar Yüksek kurulunun görüşleri doğrultusunda İlçemizde sit alanı sorununu ortadan kaldıracağız. 1. derece sit alanları dahil yapılaşmalara, güzel hizmetlere imza atacağız. 1. Derece sit olan Kahya tepemize de projemizi hazırladık kuruldan gerekli izinleri alarak  park alanı yapacağız.

YAN (TOPLAYICI) YOLLAR

Önceki yıllarda çalışmalar yapılmış netice alınamamış. Belediye meclisimizle kararı aldık gerekli çalışmaları başlattık. Sıkıntıları ortadan kaldıracağız inşallah.

SOSYAL KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Halı saha turnuvası düzenledik katılım oldukça yüksek oldu.

Belediyemiz düğün salonuna ulaşımı kolaylaştırmak adına yaşlı ve engelli vatandaşlarımız için yol yaptık.

Eskihamam mahallesinde bulunan hamam üzerindeki alan Gençlik Spor İlçe Müdürlüğüne tahsis edilmiş. Önceki Kaymakamımızla birlikte çalışma yaparak okuma salonu, oyun ve eğlence alanları oluşturduk. 1 saat kitap okuyana 1 saat oyun bedava etkinliği ile
öğrencilerimizi okumaya teşvik ediyoruz.

Yaz Okulları çalışmamızla spor ve sanatsal alanda öğrencilerimize eğitim vereceğiz.

MERFES, ilçemizin mermerimizin tanıtımı adına önemli bir faaliyetti. Uzun zamandır yapılmıyordu. Yeniden yapılması amacıyla istişare toplantısı düzenledik toplumun büyük çoğunluğu yapılması taraftarı. İnşallah önümüzdeki yıl ciddi bir hazırlıkla MERFES i yapacağız.

Yol, su, kanalizasyon alanlarındaki çalışmalarımızı projelendirerek çözeceğiz.

ÇMK yönetimi kurduk, murakebe heyetini oluşturarak faal hale getirdik.

Belediye olarak toplumun sorunlarını hep birlikte ortak akılla çözmek için çalışıyoruz. Meclis üyelerimize, encümen üyelerimize, personelimize teşekkür ediyorum.