15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Dolayısıyla İlçemizde Etkinlikler Düzenlendi

İscehisar Kaymakamlığı ve İscehisar Belediyesi koordinesinde yapılan 15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşüne vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi.

Cumhuriyet meydanı taş kafede  saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Sine vizyon gösterisi ve şiirlerin seslendirilmesinin ardından,

Belediye Başkanımız Ahmet ŞAHİN günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmasında;

"Türkiye Cumhuriyeti 15 Temmuz 2016 akşamında alçakça bir darbe girişimine maruz kaldı. Tarihe bakıyorsunuz dünya tek bir devlet olsa buranın başkenti Anadolu olurdu. Bin yıldır bu toprakları vatan yapan asil milletimiz, Çanakkale’de, Dumlupınar’da kadını, erkeği, genci, yaşlısı ile düşmana nasıl dur demişse o gece de aynı ruh ile FETÖ örgütü teröristlere, vatan hainlerine ve onların ipini tutan düşmanlara karşı koymuştur.
Türkiye’nin gelişmesini ve büyümesini istemeyen dış odakların elinde maşa olan bu hain FETÖ örgütünün hedefi vatanımızın bölünmez bütünlüğü, ay yıldızlı bayrağımızın gölgesi altında huzurlu bir şekilde yaşayan milletimizin birlik ve beraberliği olmuştur.

Darbe girişimine karşı kahramanca mücadele verirken yaşamını yitiren şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, Bu ihaneti yapan alçakları lanetliyorum. Milletin adaleti önünde yargılanan ve en ağır cezayı alacaklarından şüphe duymadığım alçakların ihaneti kıyamete kadar unutulmayacaktır. Yüce Allah bir daha milletimize böyle günler göstermesin.” dedi.

İscehisar Belediyesi tarafından Türk Bayrağı dağıtılması ile birlikte başlayan yürüyüş  İlçe Emniyet Müdürlüğüne kadar tekbirler ve sloganlar ile devam etti. İlçe Kaymakamımız Mehmet Miraç TOPALOĞLU, İlçe Emniyet Müdür V. Mehmet Ali DALFİDAN ve İlçe Jandarma Komutanı Sercan POLAT’ a Türk Bayrağı verdi.

Yürüyüş sonrası şehitlerimiz için okunan hatimlerin duası yapılırken, saatler 00:13’ ü gösterdiğinde eşzamanlı olarak tüm camilerimizden sala sesleri yükseldi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına katılım yoğun olurken İscehisar halkı 7 den 70 e meydanlara inerek, hainlere fırsat verilmemesini birlik ve beraberlik içinde gösterdiler.

Programda katılımcılara İscehisar Belediyesi tarafından yemek ikramı yapıldı.

Anma programına İlçe Kaymakamımız Mehmet Miraç TOPALOĞLU, Belediye Başkanımız Ahmet ŞAHİN, Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Emre BAĞLAR, Cumhuriyet Savcısı Hikmet Şakir BAYINDIR, Hakimler Kezban BÖREKÇİ, Hüseyin DEMİR, İlçe Emniyet Müdür V. Mehmet Ali DALFİDAN, İlçe Jandarma Komutanı Sercan POLAT, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri