MERFES İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

KATMA DEĞER ANLAMINDA İSCEHİSARIMIZA DEĞER KATACAĞIZ

İlçemizde önümüz yıl yapılması planlanan Mermercilik Festivali istişare toplantısı yapıldı.

Esnaf Odası Konferans salonunda yapılan toplantıya İlçe Kaymakamımız Mehmet Miraç Topaloğlu, Belediye Başkanımız Ahmet Şahin, Esnaf Odası Başkanı Ahmet Sav, Mermerciler Derneği Başkanı Muharrem Çakmak, Seydiler Belde Başkanı Hasan Hüseyin Tokdemir, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, merkez ve köy muhtarları, işadamları ile vatandaşlar katıldı.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanımız Ahmet Şahin; Öncelikle istişare toplantımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Festival gibi özel etkinlikler yerel halka ve ziyaretçilere önemli aktivitelere katılma, harcama fırsatlar sunan ve yerel imajı geliştiren  toplumsal yaşamın özel bir değeridir. 2000 yılında başlayan MERFES  ilde ve bölgede adından fazlasıyla söz ettirmeyi başarmıştır.

Yıllardır eksikliği hissedilen MERFES özel sektör temsilcileri,  kamu-yerel halk işbirliği ile yeniden ayağa kaldırılarak şahlanmalıdır. Mermer, el sanatları ve yöresel değerler ön plana çıkarılarak mermerin başkenti İSCEHİSAR dünyada adından sıkça söz ettirmelidir. Festivalle birlikte katma değer anlamında İscehisarımıza değer katacağız. ” dedi.

Toplantı MERFES komitesi ve istişare konseyinin oluşturulması kararlaştırılarak sona erdi.