ÖNCE İNSAN, ÖNCE YAYA, İNSANI YAŞAT Kİ, DEVLET YAŞASIN

İscehisar Belediyesi ”Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” Projesi Kapsamında Yol Boyama Çalışması Yaptı

İçişleri Bakanlığınca trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla başlatılan proje çerçevesinde İscehisar Belediyesi çalışmalarını genişletti. Okul çevreleri ve çarşı merkezde yaya geçitlerinin düzenlenmesi ve boyaması yapıldı.

Yapılan düzenleme ile “Yaya Öncelikli Trafik” anlayışı yasal bir zemine oturtuldu.

Düzenleme ile artık araç sürücüleri, trafik polisi veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken “yavaşlamak”, buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa “ilk geçiş hakkını vermesi” zorunlu hale geldi.

Çalışmaların tüm ilçeyi kapsayacağını belirten Başkan Şahin; ”2019 yılını yaya öncelikli trafik yılı ilan ettik. Okul yolları ile çarşı merkez gibi yaya yoğunluğunun çok olduğu yerlerde çalışma yaptık. İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın düsturuyla, insan odaklı sosyal belediyecilik anlayışımızla çalışmalarımıza devam edeceğiz. dedi.