Başkan Şahin, Romanya Büyükelçisi Gabriel Şopanda İle Görüştü

İscehisar’dan, Romanya’ya İşbirliği ve Kardeşlik Köprüsü

İscehisar Belediyesi  Avrupa Birliği Dönem Başkanlığını yürüten Romanya ile işbirliği çalışmaları kapsamında, Kentler ve Belediyeler Hibe Programı çerçevesinde Romanya’da gerçekleştirilecek olan “ATİK&UEMP İşbirliği Programları” ile AB fonlarından hibe almak amacıyla girişimlere başladı.

Konuyla İlgili açıklama yapan Belediye Başkanımız Ahmet ŞAHİN; Avrupa Birliği Dönem Başkanlığını yürüten Romanya ile işbirliği ve kardeşlik köprüsü kurmak, AB fonlarından hibe almak amacıyla çalışmalarımızı başlattık. Bu kapsamda ilk olarak Belediye Meclis Üyemiz Osman ÇELEBİ ve ATİK Genel Başkanı Aziz ŞAHİN ile birlikte Romanya Büyükelçisi Gabriel ŞOPANDA’yı ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunduk. Görüşmemiz gayet olumlu geçti.

"Projeyle birlikte şehirler arasında belediye hizmetleri, yerel yönetimler, kültür, turizm, tarım, sanayi ve eğitim alanlarında işbirliği geliştireceğiz.”

İscehisar’ımızı her alanda kalkındırmak, daha ileriye taşımak amacıyla çalışmalarımız aralıksız devam edecek.” dedi.

Başkan Şahin ziyareti esnasında Büyükelçi Şopanda’ya, el işlemesi gravür mermer tablo hediye etti.