Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı Yapıldı

İlçe Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı İlçe Kaymakamımız Ahmet Nuri Demir başkanlığında yapıldı.

Belediye Başkan V. Gülsefa Azgın, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Dalfidan, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Sercan Polat, ilgili kurum ve kuruluş müdürlerinin katıldığı toplantıda İscehisar ilçemizde uyuşturucu ile mücadelede gelinen nokta ele alınarak yapılması planlanan konular masaya yatırıldı.

İlçe Sağlık Müdürlüğünün sunumu ile başlayan toplantıda bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadele yerel eylem planı doğrultusunda yapılan saha çalışmalarının genel durumu anlatıldı. 2018 yılında tüm paydaş kurumların bağımlılıkla mücadele noktasında yapmış oldukları çalışmaların değerlendirmesi yapılarak görüş ve öneriler paylaşıldı. Öğrenim gören öğrencilere yönelik bir çalışma yapılması konusunda fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda; uyuşturucu kullanımına müsait olan metruk binaların bir an önce yıkılması veya kontrol altında tutulması adına çalışmaların hızlandırılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Ayrıca madde bağımlısı kişilere yönelik tedavi yöntemlerinin konuşulduğu toplantıda uyuşturucu ile mücadele yöntemleri hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Uyuşturucu ile mücadele sadece kolluk kuvvetleri ile yapılacak bir mücadele olmadığına vurgu yapıldı.

Tüm kurum ve kuruluşların yanı sıra toplumunda bu konu üzerinde hassasiyet ile durması gerektiğini söyleyen Kaymakam Demir “Bundan sonraki süreçte herkesin daha fazla gayret göstererek, uyuşturucu ile mücadelede daha fazla yol almak istiyoruz” dedi.