Doğum Günün Kutlu Olsun Ya Resulullah

İscehisar Demokrat Parti İlçe Teşkilatı ve Kadın Kolları organizatörlüğünde Mevlid-i Nebi Haftası ve Berat Kandili programı düzenlendi.

Mevlidi Nebi haftası etkinlikleri kapsamında İscehisar Demokrat Parti İlçe Teşkilatı ve Kadın Kolları organizatörlüğünde kadınlara özel program düzenlendi.

Yemek ikramı ile başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Programda konuşan Belediye Başkanımız Ahmet Şahin; "Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav) mübarek doğumlarını kutladığımız Mevlid-i Nebi haftasının 1448' inci yıl dönümünü idrak etmenin mutluluğuna erişmiş bulunuyoruz. Resulullah Efendimiz Hz. Muhammed (sav) insanlığın karanlığa gömüldüğü bir zamanda, bütün insanlığı aydınlatmak ve bütün Alemlere Rahmet olmak için gönderilmiştir. O (sav) insanların ayrıştığı, kan ve gözyaşının hayata hakim olduğu bir zamanda, ahlakın ve edebin yok olmaya yüz tuttuğu anda “Güzel Ahlakı” tamamlamak için gelmiştir bu fani dünyaya. O' nunla (sav) birlikte gelen Kitab-ı Mukaddes Kuran-ı Kerim ve Allah Katında tek din olan İslam, insanoğlunun son ümidi ve kurtuluşunun vesilesi olmuştur. O (sav) insanların en mükemmeli ve kainatın rahmet kaynağıdır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) insanlığa daima birlik ve kardeşlik konusunda örnek olmuştur. “Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır” diyerek, ayrışmanın, bölünmenin önüne geçmiş daima bir olmayı öğütlemiştir. Her daim Hz. Muhammed Efendimizin (sav) yolunda olmak dileği ile, Alemlere Rahmet olarak gönderilen Resulullah Efendimizin (sav) dünyaya gelişlerinin 1448'inci yıl dönümünün, İscehisarlı hemşerilerime, Aziz Türk Milletine ve bütün İslam Alemi'ne hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.
Konuşmanın ardından Vuslat İlahi ve Semazen grubu tarafından ilahiler seslendirildi, semazen gösterisi sahnelendi.

Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen programa Belediye Başkanımız Ahmet Şahin, Belediye Meclis Üyesi Gülsefa Azgın, Demokrat Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurhayat Aydın ve çok sayıda davetli bayan katıldı.

Programda katılımcılara Yasini Şerif ile zikirmatik hediye edildi.