12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Etkinliklerle Kutlandı

İstiklal Marşı’nın Kabul Edilişinin 98. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri Mercan Ortaokulu Konferans Salonunda yapıldı.

Mercan Ortaokulu tarafından düzenlenen program İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşuyla başladı.

Programa İlçe Kaymakamımız Sayın Ahmet Nuri Demir, Belediye Başkanımız Mustafa Çibik, Cumhuriyet Savcısı Yunus Emre Bağlar, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Dalfidan, daire müdürlüleri, okul müdürleri, bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Programda, Mehmet Akif Ersoy belgeseli izlendi. Öğrenciler tarafından Mehmet Akif Ersoy’un şiirleri seslendirildi. Program İstiklâl Marşı´nın işaret diliyle söylenmesiyle devam etti. Programda ayrıca, Mercan Ortaokul öğrenci ve öğretmenleri tarafından Mehmet Akif’in Küfe isimli tiyatro gösterisi sergilendi.

Program İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin protokol üyeleri tarafından ödüllendirilmesi ile sona erdi.