“Ecdadımı Tanıyorum Milli Şuur Taşıyorum Projesi”

İlçe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle “Ecdadımı Tanıyorum Milli Şuur Taşıyorum Projesi” kapsamında İlçemizde eğitim gören ilk, orta ve lise düzeyinde olmak üzere 5135 öğrencimiz İlçemiz Doğanlar Köyünde bulunan “Giresunlular Şehitliği” ni gezecek. Proje kapsamında yıl sonuna kadar her gün 25 öğrencimiz rehber öğretmenler eşliğinde “Giresunlular Şehitliğini” gezerek burada yaşan tarihi olaylar hakkında bilgi sahibi olabilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanımız Sayın Mustafa ÇİBİK; Proje kapsamında öğrencilerimize tarihimizi anlatmak ve yaşatmak adına Kurtuluş Savaşı esnasında Giresun ilinden gelerek burada şehadet şerbetini içen atalarımızla ilgili bilgiler öğreteceğiz. İlçemizde yaşayıp hala Giresunlular Şehitliği’ni görmeyen öğrencilerimiz var. İscehisar Belediyesi olarak öğrencilerimizin ulaşımını sağlayacağız. Her dönem olduğu gibi Eğitime ve gençlerimize olan desteklerimiz devam edecek." dedi.