Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Çibik Yeni Yıl ve Mekke'nin Fethi Dolayısı ile Kutlama Mesajı Yayınladı

Dünyada ve ülkemizde yaşanan siyasi, ekonomik, toplumsal olaylarla bir yılı daha geride bıraktıklarını söyleyen Belediye Başkanımız Sayın Mustafa ÇİBİK, yeni yılın ülkemize ve dünyaya huzur, barış ve adalet getirmesini diledi.

Başkan Çibik; “Sevinci, hüznü ile bir yılı daha geride bırakarak yeni umutlarla 2019’a girmeye hazırlanıyoruz. Geride bıraktığımız yılda dünyada ve ülkemizde çatışmalar, terör olayları, ekonomik sıkıntılar yaşanırken özellikle ülkemizde önemli adımlar atıldı. 2019’u karşılamaya hazırlanırken umuda, barışa, adalete, birlikte olmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var” dedi.
Geride bırakacağımız 2018 yılında İscehisar Belediyesi olarak hedefledikleri hizmetleri bir bir gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Çibik ve şehir odaklı, her vatandaşa ulaşan ve yaşadıkları şehri koruyan projelerle İscehisar’a hizmet ettiklerini söyledi. 2019 yılında da proje ve hizmetlerimizle vatandaşlarımıza ulaşmaya, yanlarında olmaya devam edeceğiz. Sevginin gönüllerde, hoşgörünün dillerde, gülümsemenin yüzlerde olduğu birlik ve barış içerisinde umutlu bir 2019 diliyor, bütün vatandaşlarımızın yeni yılını kutluyorum” dedi.

Başkan Çibik, Mekke'nin Fethi ile ilgili açıklamasında ise, " Miladi yılın başlangıcı olan 1 Ocak aynı zamanda Mekke'nin Fethi'nin de yıldönümüdür. Bu fetih; dinlerini sadece Allah'a adayan ve Allah'a iman ve ibadet ettikleri için, yurtlarından ayrılmak zorunda bırakılan Efendimiz ve ashabına Allah'ın en büyük lütfüdür. Allah'u Teâlâ'nın kutlu kıldığı ve İslâm dininin merkezi olan Mekke, fetihle birlikte gerçek hüviyetine kavuşmuş, şirkten ve putperestlikten arınarak manevi bir şehir olma özelliğine kavuşmuştur. Tevhid inancı hâkimiyetini ilan etmiştir.Bu fetihten sonra diğer fetihler arka arkaya gelmiş ve İslâm, üç kıtaya hızla yayılmaya başlamıştır. İslam için çekilen hiçbir sıkıntının boşa gitmediğini ve Rabbimizin bunun karşılığında Mekke'nin fethini müyesser kıldığı gerçeği kılavuzumuz olsun. Tüm İslam âleminin Fetih yıldönümünü kutluyorum" ifadelerini kullandı.