“Peygamberimiz ve Gençlik” Temalı Konferans Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca bu yıl 17-23 Kasım 2018 tarihleri arasında kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle İscehisar Müftülüğünce “Peygamberimiz ve Gençlik” temalı konferans düzenlendi.

Belediyemiz Düğün Salonu’nda düzenlenen programa İlçe Kaymakamımız Ahmet Nuri DEMİR, Belediye Başkanımız Mustafa ÇİBİK, AKÜ İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Emin UZ,  Jandarma Komutanı Sercan POLAT, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali DALFİDAN,  İlçe Müftüsü Talha DEMİRKAYA, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından 2018 yılı Mevlid-i Nebi haftasına yönelik sinevizyon gösterisi yapıldı ve ilçemiz İmam Hatipleri tarafından ilahiler söylendi. Daha sonra programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Talha DEMİRKAYA, geleceğin emanet edileceği gençlerin doğru sahih bilgilerle yetişmesi ve onların geleceğe daha umutla bakılmasının geleceğin umutla kucaklaması açısından önem arz ettiğini belirterek, Mevlid-i Nebi Haftasının birlik, bütünlük ve kardeşliğin pekişmesine vesile olmasını temenni etti.

AKÜ İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Emin UZ “Genç nesillerin Türkiye şartlarına göre değil de, dünya standartlarına göre yetiştirilmesi konusunda ailelere uyarılarda bulunarak “Peygamberimiz ve Gençlik” temasına vurguda bulundukları, ailelere hayatlarının en önemli projesini çocuklarını eğitim projesi olarak kabul etmeleri ve onları donanımı yüksek insanlar olarak yetiştirmeleri gerektiğini söyledi.
Dr. UZ konuşmasının sonunda ergenlik çağındaki gençlerin tüketen değil, üreten, sorumluluk alabilen ve aldığı sorumluluğu yerine getirebilen bireyler haline getirilmesi gerektiğine değindi.

Program sonunda Kaymakam Ahmet Nuri DEMİR ; “Peygamberimiz ve Gençlik” Temalı Konferans verdiği için Öğretim Üyesi Dr. Emin UZ’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Program sonunda katılımcılara kitap hediye edildi.