GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, ÖLÜMÜNÜN 80. YIL DÖNÜMÜNDE TÖRENLERLE ANILDI

İlçemizde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80. yıl dönümünde törenlerle anıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80.yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen İscehisar’da anma programı, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı.

Çelenk Sunma Törenine  Kaymakamımız Ahmet Nuri Demir, Belediye Başkanımız Mustafa Çibik,  Kamu kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kaymakamımız Ahmet Nuri Demir ve Belediye Başkanımız Mustafa Çibik'in Çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başlayan törende, saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler çaldı. İki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Anma programı daha sonra İscehisar Esnaf odası Konferans salonunda Selçuklu İlkokulu’nun hazırladığı programla sürdürüldü.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Selçuklu İlkokulu Müdürü Güngör Koç gerçekleştirdi. Ulu Önder Atatürk’ü ebediyete intikalinin 80. yılında rahmetle, minnetle ve şükranla andıklarını belirten Koç “Atatürk’ün izinde yürüyen ve bunu damarlarında hisseden Türk gençliği onun izinde yürümeye devam edecektir. Ulu Önder Atatürk sen rahat uyu; senin emaneti sahip çıkmaya devam edeceğiz.”dedi.

Atatürk’ü anlatan sinevizyon gösterisi ve Anaokulu öğrencilerinin gösterilerinin izlenmesi ile devam eden anma programda 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri, protokol üyeleri tarafından verilmesi ile program sona erdi.